Stigruppe og Vandrelaug
Man finder ‘hovedkortet’ ved Uderummet, som viser det lokale stinet og opkoblinger på tilhørende stinet ud mod nabokommunerne.
Som udgangspunkt kan man starte/slutte en vandretur, som man selv ønsker. Kortguider findes i de gule kasser ved piktogrampæle.
Stierne udgår fra h.h.v. P-plads ved Voerladegård skole og P-plads ved Fortet i Dørup.
Uderummet er en god base for et start og slutpunkt.
En stor del af stierne er trampestier. Det vil sige, at stien er smal og kun egnet til ”gåsegang”. Alt efter temperament kan turen kombineres i en kort eller længere tur. Landskabet er smukt hele året og viser et istidslandskab med slugter, Mossø, skov, mose og agerland.
Stierne
Navn og længde på stier:
Galgebjergstien 2.602 m
Kirkestien 2.515 m
Maskedal 750 m
Slugten 441 m
Møllevejen 4.524 m
Møgelkolstien 2.561 m
Sønderåsstien 1.161 m
Tørvemosestien 1.750 m
Høvejen 521 m
Pinddal Mose 580 m

Tilgang til stinettet findes ved at opsøge de fire mulige parkeringspladser, Parkeringsplads ved skolen, Uderummet, Parkering ved Klostermøllevej – Pinddalmose, Parkering nord for boldbanerne, og Forten i Dørup. Ved hver parkering er der piktogram-pæle med kort og navneangivelser for tilhørende stier. Alle stier er forbundet i en sammenhæng. Røde ruter for ”hovedvej” mellem udenbys stisystemer, men bruges selvfølgelig også som lokalsti. Gule og grønne stier er lokalstier, 2 farver for at man ikke blander og forveksler de lokale stisystemer.
Vedligehold af stisystemet
Stigruppen ønsker gerne en tilbagemelding/observationer om manglende vedligehold. Steen Slott Nielsen står for opsamling af indrapporteringer. Det kan f.eks. være: For langt græs (over 30-40 cm), grene der skal afklippes, træer der er væltet ned over stierne, m.v… Stigruppen vil efterfølgende tage sig af problemstillingen.
Indrapportering sker på mailadresse: web@voerladegaard.dk
Vandrelaug under Borgerforeningen
Efter indvielsen af stisystemet startede en gruppe mennesker et Vandrelaug under Borgerforeningen. Vi startede naturligvis med at gå på de nye stier.
En del af stisystemet er trampestier i markskel. Ikke lige fremkommeligt alle steder, men det bliver bedre, jo mere vi bruger stierne. Man skal huske, at det er trampestier, så man må ikke gå ved siden af stierne inde på markerne. Når man går flere sammen, skal man gå en og en, i gåsegang på disse stier. Trampestierne udgør ikke hele ruten, så der er rig mulighed for også gå ved siden af hinanden og få en god snak. Man skal også huske at stoppe op en gang imellem og nyde udsigten, for der en fantastisk flot udsigt mange steder på de nye stier. Vi kan kun opfordre til at gøre brug af dem.
Vi mødes en gang om ugen og går en tur i vores dejlige natur. Vi går både på de nye og på gamle stier i vores nærområde.
Vi har holdt en pause i vintermånederne, men er nu igen i fuld gang med gåturene. Vi mødes ved Uderummet tirsdag kl. 19 og går typisk 5 – 7 km. Tempoet tilpasses deltagerne.
Der er hver gang en tovholder fra gruppen som planlægger ruten og går forrest som guide. Alle deltagere på gåturene har mulighed for at byde ind med forslag til ruter, vi kan gå.
Enkelte gange har vi et tema som biodiversitet, fuglestemmer eller lignende og har en guide med, som kan fortælle om det. Og enkelte gange vælger vi at starte et andet sted.
Vi fortæller løbende om vores gåture på Facebook-gruppen Voerladegård og omegn. Det er også her, vi annoncerer om temature eller start et andet sted.
Alle har mulighed for at deltage i vores gåture. Bare mød op ved Uderummet tirsdag aften og gå med. Man behøver slet ikke at være med hver gang, man kommer bare, når man har tid og lyst.
Hvis man ønsker en guidet tur i nærområdet på et andet tidspunkt – eller bare gerne vil vide mere om Vandrelauget – kan man kontakte Grethe Andersen på mailadressen: web@voerladegaard.dk
Vandrestier og naturnære oplevelser fra Skagen til Christians Ø.
Alle landets kommuner opdaterer løbende alle vandrestier og MTB-ruter og meget mere. Så nærstuder nedenstående hjemmesider. De er fyldt med information og inspiration om nær natur og muligheder for fantastiske oplevelser: Udinaturen.dk
En anden hjemmeside, en digital vejviser til naturen og mange aktivitets- og oplevelsesmuligheder, som omhandler Gudenåen og opland: Oplevgudenaa.dk